Prestationsångest

Läste lite frågor folk ställt till Bob Hansson, Snubblade Bland annat  över en fråga från en tjej ; "hur man tar sig förbi prestationsångest?"



Bob Hanssons svar: Om du är författare, så skriver du inte för att skriva BRA, utan för att SKRIVA. "BRA" är bara en konstruktion, lika förgänlig som ett pappersflygplan i regnet. Du skriver inte för att leva upp till andras förväntningar och kanske är det därför du blir blockerad när du blir sedd, för att du vill värja dig mot att nu skriva för att få behålla deras uppmärksamhet. men ta åt dig. för tusan. ta in deras kärlek, ta bort rädslans sköld över bröstet och släpp in allt fint de säger, gå sedan tillbaks till din text och bråka vidare med orden.


Tack för att du är så vis. Allt det där har man ju hört förut, men en refreshment behövs alltid. Dessutom lyssnar man bättre till människor man ser upp till.

Sommarträning

Mina grannar måste tycka att jag är lite underlig. Hoppar omkring i trädgården och viftar med armarna och svär. Dessutom har jag hörlurar så har ingen aning om hur hög röstnivån är..

Nu fick ni allt en rolig bild i huvudet.

Det var ju meningen att jag och några fler skulle ut till ett nät och lira lite volley, men det blev inget av. Så då bestämde sig en Elin för att ta sin käpp och boll och slita ut gräsmattan lite. Dessutom har hon hittat väldigt bra träningsmusik. A star is born - från Herkules och Shut me up - Mindless self Indulgence. Det känns lite märkligt att träna teknik med musik. Märkligt men effektivt. Har inte tränat på egen hand sen förra sommaren.. Inte bra. Men nu kör vi.

Det jag mest behöver träna på är att spela utan prestationsångest. Det går dock inte att träna in på egen hand.. Men eftersom man får bättre självförtroende om man känner att tekniken sitter så ska jag helt enkelt jobba med det.

Fick ungefär tusen övningar på beachträningarna förra veckan, och då hade vi ungefär en minut på oss att lära in varje, så det finns en hel del att göra. Hej och hå.

Jag tror grannarna kommer vänja sig vid mitt skuttande efter ett tag.


Svettkram! / Ekkin


Pianissimo - When silence makes you cry

When silence makes you cry
Your desire is to hear

Do you ever wonder why
Silence is your greatest fear?

Longing for melodies that can never be yours
The forced on silence is even worse

But without sounds, there is no silence
Without peace, there is no violence

So please stop trying my dear
Cause without safety, there will be no fear

(I would if I could..)

Urkult 09

Jag har insett en sak.

Det är snart sommar. Det betyder att det snart är Urkult.

-HELVETE VAD KUL!

En vecka om året då man kan få leka bekymmerslös, färgglad och dansande. Man är kanske lite extra skabbig, men vad gör det? Vi älskar varann ändå! Med bästa sällskapet kan  det endast bli askul. Tittade igenom lite bilder från förra året. Det märks att man glömde bort kameran när man kom in på festivalområdet,  90% av alla bilder är nämligen tagna vid husvagnen. Apropå på husvagn, vi fick husvagnsplats i år igen. På närmaste campingen. Med el. Rock on biatches! Eller ska jag kanske säga; Eh.. yo man, let's dance our souls out!

Varning för extremt Schabbiga bilder.

    

1,Bruna flickor! 2, Glesbygd'n! 3, checka feelingen på elgitarristen 4,bjuder jag på, hej publikhav! 5, HAHA. Söta.






Inte lätt att komma in i Amerikatt

Pappa och jag har nu suttit under en tid som kändes som en evighet och fyllt i formulär. Som ska vara ifyllda på datorn, utskrivna, påskrivna och sen tas med till Amerikanska ambassaden i Stockholm, där jag ska intervjuas, för att bedöma om jag är lämplig att släppa in i landet. Låter det omständigt? Det är omständigt.

Dessutom lagomt idiotiskt att ha frågor som; "Have you ever been active in a terror organization?"
...
Jag skulle ju verkligen kryssa "yes" om jag hade det. Samt att det vill ha en bild i färg, rakt framifrån som ska vara 5x5cm. Vem har kvadratiska foton, seriöst?

Måttligt trött och måttligt irriterad. Bara tre formulär kvar.. Yey.

Sluta klaga, imorgon gryr en ny dag. Full med fågelkvitter och maskrosblad. Ut och gå en promenad med kaninen kanske?
 
Damn you americans.


If you'r gonna be dumb

En god vän till mig skickade det här klippet med kommentaren; "Min filosofi".
Jag blir så glad i hela kroppen, och jag fullkomligt älskar första bilden!




If youre gonna be dumb you gotta be tough
When you get knocked down you gotta get back up
I'm not the sharpest knife in the drawer
But i know enough to know 
If youre gonna be dumb you gotta be tough

Ambitiös? Nej.

Jag tror jag blivit skoltrött.

Huä, jag orkar inte mer.. Kom igen! Tre prov kvar!

Huää. Ania är röd om näsan :)

Vi förlorade första volleymatchen, det tog på självförtroendet.

Huä.


Ritat, bild nummer uno



Suttit på altanen och andats sommar med radio guld och smoothie, samt ritat som ni ser.
Kram och kunna-flyga-önsknings-uppfyllelse till alla! Speciellt Oliv!


Är det okej att trampa snett?



Jag förlorade min väg för en stund

Glömde bort hur det ska kännas att andas


Utan mål med fladdrande ord

Förstördes min självbild för mig och alla andra


Fyll dig inte av förtvivlan i vilsenhet

försök vända blicken rätt


Då man kan urskilja den riktiga vägen

Är det okej att trampa snett



 


Tjyvar och avskumligheter


Jag kan inte sluta förundras av vad mycket kreativa människor det finns här i världen.
Vad får folk allt i från?


Hörde på nyheterna att det är ett gäng som tagit sig in på folks bankkonton genom att först ringa runt och utge sig för att vara säkerhetschefer från Swedbank. Tjyvarna har då sagt att de behöver veta de uppringdas pinkoder av påhittade säkerhetsskäl. Uselt gjort, javisst, men kan inte låta bli att skratta förundrat över hur smart och kreativ man kan vara.


Om någon ringde mig och pratade med viktig och myndig röst och sa att han/hon behövde veta min kod, så skulle inte jag svara "Nej, det lämnar jag inte ut" precis. Om en bank ringde av säkerhetskäl så vågar man ju inte ifrågasätta. Iallafall inte jag.


Dessutom är det tydligen ett annat gäng människor (Nu lämnade vi ämnet om banken) som laddat upp en hel del klipp med hårdporr på Youtube. Som de flesta kanske märkt så går det inte längre att titta på musikvideor på hemsidan (sucks), vilket nu några protesterat mot genom att i arrangerad attack ladda upp porr med sökord som "Hanna Montana" och "Jonas brothers" för att klippen ska komma upp på barns sökningar. Allt för att göra Youtube upprörd.


Elakt, dumt och oanständigt ja. Men kreativt minst sagt. Bra att folk faktiskt har något bakom skallbenet, även om de används i fel ändamål..

Eller så finns det en del med för mycket fritid kanske..


THE PALE MAN

Jag har upptäckt ett nytt monster att drömma mardrömmar om.

Vi såg på Pan's labyrinth igår hemma hos Matilda. Det var ju.. hua. Johannes och Matilda hade pratat innan om att det var en inte så barnvänlig fantasy, så lite förberedd var man. Trodde jag.



Alldeles innan scenen med "the pale man" hör man Matilda fnissa lite panikartat. Ni vet som när man hamnar i en pressad situation och det är den enda reaktionen man kan få fram. Så något ont kände man lura runt hörnet.. När monstret sedan vaknade till liv började fröken Almroth skratta hysteriskt. Paleman ser faktiskt ganska rolig ut, på ett galet läskigt sätt. Skrattet spred sig som en löpeld över de två sofforna och jag kunde höra mitt eget ostoppbara skratt eka i huvudet samtidigt som jag inte kunde slita blicken från tvn.

Fan vad rädd jag var.

Ack kära hysteri, vad vore vi utan dig. Och vad vore jag utan mina esteter? Fin kväll med sina skräckslagna stunder. Man måste ju prova på sitt hjärta ibland.

Nu kommer det säkert bli en hel ritade ögon i handflatorna på skolan (jag vet, vi är typ fem år). Johannes kommer säkert lura bakom ett hörn och skrämma satan ur en också. Men sånt får man ta. Thomas kommer säkert också hänga på, de försöker slå rekordet i hur många människor man kan skrämma samtidigt.

Men sånt får man ta..? Hjälp.
 

Om tiden inte fanns, skulle tröttheten finnas då?

Jag har lite ont i hjärtat. Och kan inte riktigt slappna av i pannan.

Jag önskar jag hade mitt rum. Med högt i tak, och stora avlånga fönster längs ytterväggen som det hänger långa sammetsröda gardiner i. Väggarna är mattsvarta, och golvet är gjort av glas. Under glaset är det vatten.. blått vatten. Och spotlights under, det är nämligen natt ute, så belysning behövs. Lysande blått vatten som ljusar upp. Mitt i rummet står en vit blank flygel, och bredvid den en vit akustisk gitarr med svarta detaljer, på ett  gitarrställ i silver. På flygeln står en skimrandes silvrig vas med en enda röd ros i.  Det är det enda möblemang som står därinne. I mitten av mitt rum. Akustisken är helt fantastisk där.

Mitt rum. Där jag kan sitta och spela, och låta fingrarna flyga över tangenterna. För i mitt rum är jag helt otroligt duktig på piano. Det skulle vara härligt att låta all känslostormighet gå ut i musicierandet.

Jag skulle ju kunna göra så nu också med min dammiga synth.. Men nej. För kvavt, för instängt. För obekvämt.

Jag är så trött. Ända in i själen. Det är för mycket kaos runt omkring i det yttre för att det ska kunna sluta vara kaos i det inre. Tänk vad tröttheten kan göra med ens humör.



Vi syns på smitta?



bilden är tagen i Sundsvall under Nestea swedish beach tour förra året. Från deras hemsida.

Jag har fått Volleyboll feber. Beachsäsongen är äntligen igång!

Jag och Alina är anmälda till Beach Open på söndag nu. Det är nio lag på damsidan anmälda, oh my! Fan vad stryk vi kommer få, haha. Men jag känner mig faktiskt sjukligt pepp. (inte för stryket såklart.. pepp för spelet!) . Jag vill verkligen bli bra i sommar. Fettkul.

Allt är volleyboll just nu, fick nya tidningen idag, så satt och lusläste om alla elitspelare osv. Man blir alldeles till sig av suget att själv vilja spela. Som tur är har vi ju faktiskt Utbildning imorgon hela dagen. Föreläsning och träning. Min tränare som jag hade förra året i Falköping kommer upp, hon är asbra. Sen så blir det sammanlagt 8hs beachträning över mån, tis, ons.

I skolan är det två turneringar på gång. En med sexmanna uppsättning, klasslag. Asroligt! Sen är det en beachturnering också, Jag och Ania versus världen. Ännu asroligare!

Jenny har förklarat lite om rankingsystemet, så börjar förstå det också. Ska försöka lära mig reglerna bra med. Förra året loosade jag en hel del poäng pga övertramp, petning och annat trams. Förlorar en hel del poäng utan alla klantigheter, så det kan man ju försöka sluta upp med.


Jag kan inte sitta still. Ska ut och hoppa lite tror jag. Överambitiös? Ja menare.

Pokerfaced


Jag har aldrig kunnat spela poker. Det känns som en sak man borde kunna, speciellt när jag flyttar till Nevada nästa år (Vegas baby, Vegas). Dessutom är Gambit bäst i världen.


Hur som helst, efter att på lunchen ihärdigt och flitigt pluggat matte med min käre vän och kollega Dario, varning för världens längsta mening, och börjat på kapitlet 'Sannolikheter' så började jag komma in i tänket om hur coolt det vore om man kunde räkna ut alla chanser och sannolikheter i huvudet på cirka två sekunder. Man skulle ju vara helt grym på kortspel då. Jag delade denna teori med den kära vänner och kollegan, men han sa bara att det är fusk och kallas att räkna. Inte då, sa jag.


HUR SOM HELST! Idag tar det lång tid att komma till saken..
 Jag fick en extrem lust att bli jättebra på kortspel. Så Dario lärde mig både Texas hold'em och Black jack. Ojojdå. Tänk att han kunde det. Det är helfestligt att använda alla uttryck, kändes som om jag satt på en rökig salong i en spelhåla med klirrande ljudet av spelautomater i bakgrunden. Fast vi spelade om kritor istället för pengar.. väldigt proffsigt.


*harkel*;
-"Hit me!"
-"Jag lägger mig"

-"Dealer wins"
-"check"
-"fould"

-"Jag höjer"

Samt mitt mohahaha-skratt varje gång jag vann. Vilket inte händer så ofta, förlorade black jack sex gånger på raken.


Det jag vill komma fram till är att det är väldigt svårt att räkna ut sannolikheter.

Ja, det var det. Samt att kortspel är bäst i världen. Dock skulle jag ha blivit ruinerad om jag spelade med riktiga pengar.


Jag hoppas det här kan tillfredställa Johannes. Fri tolkning!


/ EKKIN THE POKER FACIST


Helgonförklaring

De som säger att alla busschaufförer är otrevliga dumskap ljuger. Iallafall att alla är det.

Idag när jag gick till bussen som vanligt funderade jag lite på varför folk helgon förklaras, och varför den benämningen ens finns. Man borde inte titla folk för att de räddar alla andra. Det uppmuntrar ju till att det ska finnas "utvalda" som ska rädda världen, istället för att alla ska hjälpas åt.

Hur som helst, jag gick för långsamt. Min buss åkte iväg utan mig. Som vanligt. Däremot sprang jag ikapp en buss som jag gissade var min, (de borde verkligen sätta nummer bak på bussen också). Det var inte min buss. Däremot frågade busschauffören om jag tänkte vänta på härnösandsbussen, för den hade precis åkt. Fylld av förtvivlan sa jag nått i stil med: "fan i helvete" och tänkte att nu måste jag vänta jättelänge.

MEN! Kära chaffisen sa då att jag kunde hoppa på hans buss, och åka med till nästa station 100m bort, så kanske jag hinner med härnösandsbussen om det är folkkö där som ska på. Jag blev jätteförvånad. Vem bryr sig så mycket? Vem tänker så fort? Jo, Superbussföraren.

Jag hoppade givetvis på, alldeles till mig för omtanken, och fylldes av hopp när jag såg 201an stå vid den andra busskuren när vi kommit över krönet. Det enda jag kunde få fram var massa "tack tack, tack så mycket" Medan vår kära chaffis pratade på om att nu skulle jag allt få springa. När dörren öppnades skrek han faktiskt: "nu, SPRING!". Väldigt dramatiskt. Jag sprang, Jag hann, Jag kom hem.

Därför struntar jag för tillfället i mina egna åsikter och Helgon förklarar busschauffören på 609an.


Kram och solsken till alla! /Elin

High school here I come


(jag vet, High school musical.. men det är väl en blandning av min värld, High school + musik )

I High school;


-Är det viktigt med dress code. Du får inte ha tröjor med budskap eller shorts som är kortare än till knäna.


- Är tjejerna helt galna i att sprida rykten och snacka skit om varandra. Alla är dramaqueens och man ska inte bli allt förvånad om en tjej kastar en milkshake över en annan i matsalen.


-Består proven av kryssfrågor, alltså med svarsalternativ. Allt är dessutom jätteenkelt.


-Duschar man inte efter gymnastiken. Eftersom det känns olämpligt att klä av sig inför andra människor. (gympan är dock bara 30min eller nått sånt, så det är.. lugnt)


- Toppar man skollagen, endast de bästa får spela, och man kommer in genom uttagning. och alla går för att se matcherna. Schoolspirit!


-Är det förbjudet att använda mobil. Även på rasterna.


-De flesta över sexton år kör bil till skolan.


-Består allting av olika klubbar. Ens fritidsintressen gör man i skolklubbarna. (hej volleyball teamet, 2hs träning varje dag..?)


-Man åker i Gul skolbuss.


-De flesta skolor har chearleaders. Om de är duktiga eller inte är en annan sak.


Självklart fick vi veta massor med annat viktigt om värdsfamiljer och visum osv igår också (och maten, usch) men man kan ju inte skriva om allt på en gång, duh.
 


Ekkin goes USA shalalala..


Kära estetiska solsken.

Gud vad beroende man är av sina vänner, och solen.

Tur att man har båda!

Teatrarna övade repliker ute bland tallarna idag. Det såg jättehärligt ut, såg de från håll när jag gick till musiken. De ser så kreativt och somrigt ut på samma gång när de spatserar omkring rak i ryggen och talar högt, och de andra äter glass sittande i gräset.

Och inne i musiken sitter vi med tungan rätt i mun för att göra Funktionsanalys av poplåtar. Man kan ju tyvärr inte alltid jamma... Och Ania sprang just förbi med massa akvarellfärger.

Jag älskar Estet.
Jag älskar mina Esteter. de är så varierade och härliga ^^.

Nu måste jag springa och hitta min Olivia så jag kan krama hejdå innan jag åker till Stockholm. Min söta familj kommer och plockar upp mig vilken sekund som helst nämligen, Ha en underbarig helg!

Nötigt på gitarren

Repade med Fridis, åt kladdkaka.. mådde illa. Provade Hippiekläder.. Fin kväll. Vi ordnade iallafall spelordningen tills imorgon,
TADAM!

All you need is love
Wish I was a punkrocker
Dear mr president
No woman no cry
Details in the fabric
Yellow
Stand by me
Come together
Sound of silence
Make your own kind of music
I'm yours


peace out osv..   /Ekkin


sv: Olivia, du rimmar alldeles förträffligt, och ja, Tiersen är gudomlig!

Stalljobbarn.

I Juli ska jag nu sommarjobba på ridklubben. Inte alltför pjåkigt :)

Undrar om moppen kommer i liv tills sommaren.. Annars kommer man få fina cykellår!

Peppar peppar ta i trä

Fridis ligger och snusar i min säng. Trött flicka!

Det går bra att repa nu, fast det får jag egentligen inte säga. Frida blir alldelles "pepparpeppartaiträ"-aktig då. Men jag säger det iallafall. Jag gillar lugnet, att bara chilla och lyssna efter vad som ska spelas. Känner mig riktigt pepp inför Hippiespelningen! Roliga kläder och skön musik, kan det gå fel?

Peppar peppar ta i trä.

Jag spikade senaste matteprovet.
Jag är oövervinnerlig.
Världen älskar mig.
Jag överdriver nästan lika mycket som Ania.

Hur som helst, det jag egentligen försöker säga är ; Det går bra nu. Inte ens regnet fick ner mitt humör idag, för allt har ju blivit grönt. Det är bara att låtsas att man lever i Forks. Och att det "hoppar omkring vampyrer i trädena", för att citera Dario.

Puss och kram, Elin.

Yann Tiersen

Jag satt och lyssnade på Yellow - Coldplay på Spotify (Fridis och jag ska spela den på Torsdag) och eftersom jag sökt på "yellow" så kom det efter ett tag en annan låt upp. Yellow - Yann Tiersen. Jag blev fullkomligt förälskad.

Sökte upp lite, han är visst en grymt känd fransk kompositör. Gjort soundtracket till Amelie från Monte Marte dessutom.

Underbart.



Jag är stressad, det måste jag erkänna. Det känns som om jag har misslyckanden framför mig. Petitesser tycker nog de flesta, men dessa petitesser får mitt hjärta att skena och min panna  att rynkas. Matteprov imorgon och spelning på Torsdag.  Tur att Tiersen kan lugna ner mig lite. Fast det blir en konstig känsla, hjärnan går på högvarv och kroppen sover.

Av att sitta och lyssna på piano musik och plugga matte (Yes, det är min Söndag) Så kommer jag in i att önska att jag var odödlig. (Inspirerad från Cullens). Tänk om man kunde ha all tid i världen på sig att lära sig allt. Kunna och förstå det man ville. Då skulle jag också sitta vid en vit flygel och låta fingrarna leka över tangenterna, veta precis hur jag ska lägga alla melodier. Kunna räkna ut alla matematiska problem och ändå ha tid att tänka över livet. Ingen brådska.

Tyvärr har jag ju inte all tid i världen. Även fast man har ganska mycket. Men livet är ju inte till för att lära sig saker enbart, då kan man prata stress. Suck. Nu ska man återgå till ha näsan i matteboken. Matte B är svårt.

Jag ber om ursäkt för detta långdragiga inlägg, det känns som om jag inte kan få ner det jag tänker riktigt, utan all blir bara ytlig sörja. Ahja.

Ha en fin dag, kram!


Xmen origins; WOLVERINE

Såg Wolverine med Olivian, Äntligen!
Den var precis vad våra frusnade Xmen-otecknat-hjärtan behövde. När Gambit kom in i filmen hoppade vi nästan av förtjusning, han är bäst. Fast det är lite märkligt att han kan få korten att sväva. Olivia hade en fin teori om varför det kunde vara så, men den har jag glömt..
Ahja, Om folk gillar den här så kommer det kanske komma fler origins, vilket folk borde! Actionscenerna är skrikigt bra. För de som inte kan uppskatta mutanter så borde ju det räcka. SE FILMEN!



Den fick bra rescision (svårt att stava) av TÅ, det är ovanligt. Cheers!








Javisst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka?

Vilken konstig och lång kväll. Alla man känner far väl runt överallt ikväll, själv är man hemma. Ensamt. Fast skönt att få sova i sin egen säng.
Men ack, vad är ensamhet? Ena sekunden kvävs man av den, den andra saknar man den. Har ju haft en hel del att nöta gitarren med. Spelning med hippitema nästa vecka, hah. Det har varit en hel del Beatles i öronen på sistone.

Tänk att det är Maj. Maj 2009. Tre månader och 11 dagar kvar tills USA. En månad kvar på skolan, typ. Maj är bra, det är lagomt varmt och allt känns förväntansfullt och kvittrigt.

Idag sa Jeff (min musiklärare) att han snart nästan borde lära mig hur man larmar musikhuset, eftersom jag alltid är kvar längst där på dagarna. Det var lite roligt att han uppmärksammat det, jag har inte tänkt på att jag är där ofta. Det känns bra faktiskt, jag gör ju någonting vettigt.




(Pappa och Roger gjorde en fin brasa på tomten, så grannarna blev rökta) Samt Bästaste Oliv i Våren!

Nu ska jag fortsätta läsa Midnight Sun, och sen somna till Twilight filmen, mm <3 


RSS 2.0