Approximate

For att svara kara systers kommentar:

Jag ska lagga upp mer bilder, men jag har inte med mig kameran overallt bara! Kanner mig som en turist om jag ska knappa kort pa allt har.. Men ska forsoka dokumentera mer.

Jag har gjort en till Exploring America. Varje morgon nar man precis har kommit till forsta lektionen maste alla stalla sig upp, vanda sig mot amerikanska flaggan (de finns overallt) lagga handen pa hjartat och saga massa rader. Jag staller mig mest bara upp och forsoker att inte fnissa.

Matten ar konstig har. De tanker konstigt och har konstiga ord for allt. Dessutom skrattar Spencer at mig nar det tar san lang tid for mig att forsta. hrmf. Nar han och en till forsokte forklara vad EOE betydde (Even other even). Det tog inte lite tid det. Men NU vet jag. Det betyder att man gor varannan varannan uppgift. 2..6..10.. osv.

Sa nu vet ni ocksa. Jag har lart mig ett assvart ord ocksa. Approximate.

Nagon annan som kan det ordet utan att sla upp det?

Sov sott kara 9 timmarskillnads barn!

sa har klockan sex pa morgonen.

Jag kanner mig inte sa fortjust i livet pa morgonen kan jag saga. Fast gott med frukost!

Idag kanske jag till och med far upp mitt skap. (Vilket jag inte fick igar storsta delen).

Graphic art, English, history och chorus ar det idag.

Namen ha en bra dag folk, nu maste jag snart skynda till bussen!

Morgonpigga halsningar fran
you know how.


Skolstarts tajm.

Jag ar inte en san som blir nervos. Men nar jag tanker pa att det ar skola imorgon.. Oh my. Skolbussen gar kvart i sju, sa maste kliva upp tidigt som tusingen. Jag kommer nog inte somna sa latt ikvall..

Imorgon ar det inga riktiga lektioner, man ska bara ga igenom hela sitt schema for att fa lite info och traffa lararna. Det ar ju bra. Daremot ar rasterna tydligen bara 5min, sa maste kampa mig igenom den dundrande flocken av elever (Alla har ju sin fem minuters rast samtidigt) Till mitt skap, ta det jag ska, och forhoppningsvis ga ratt vag till nasta klassrum.

En av mina topp skills har i varlden ar ju att komma for sent. Jag ar helt fantastisk pa det, oavsiktligt, faktiskt. Esteter, ni vet vad jag pratar om.

Ahja, kanner ju runt 20 pers redan, sa att inte kanna nagon kommer inte vara sa svart. Over halften ar fran teamet, tacka vet jag Volleyboll.

Fast det ar lite roligt att vara nervos nar man val tanker pa det. Skrackblandad fortjusning lixxom.

Kara Es2or, beratta om skolan pa bloggen! Jag vill veta allt. Rum, schema och.. ettorna saklart!

Emma, jag hoppas pa att fa en rapport fran dig ocksa om Spes. (Tanke: Eftersom det finns bara en klass som ar Spes, maste de satta en siffra efter den da?)

Number 15 Spartan girls' varsity.

Vet ni hur manga matcher som kommer spelas i host da? 15st.

Inte sa illa pinkat! Vi kommer trana rumporna av oss.

Har haft teambuilding med teamet for tva dagar nu, det hade sina moments. Coach Meade ar guld, och tjejerna ar val platina. De har verkligen svart for att uttala mitt namn (Kom igen, fyra bokstaver, hur svart kan det vara?) Sa alla kallar mig E. eller snarare iii.


Alex, Christa, Kimber, Marissa, Marvi, Shelby, Ally, Sandra, Julia, Savanah, Jag, och Jordans armbage ;D


Jag och Marissa pa block. Jistanes vad hon skrek: "I TOUCHED THE BALL!" (Hon ar valdigt kort)

Imorgon ar det ingen traning alls. Kommer kannas konstigt.  Men Godnatt salange!


Djurigt.

Imorse foljde jag med Corinna upp till en ranch med ca 80 hastar. Fullt med tjocka ston med fol. Och som vanligt hade jag inte kameran med mig.. Det var en lagomt harlig syn nar 40 hastar plus bebisar springer over faltet mot en med varldens bergsutsikt i bakgrunden.

Lite varmt att valla hastar i 30graders varme dock. Men man ar val hardad snart ;)

Nu tanker jag borja ta med kameran.


Vet ni vad vi har mer forutom manglande diskhoar och harliga telefonsvarare? Skunkar! Och Kolibris! och tydligen bergslejon och coyotes, men de har ju inte jag sett.  

KRAM!

Stel och trott, men hyfsat lycklig.

Den (De) som sa att jag skulle bli fet i Amerikatt.. DUH!

Jag har konstant ont i kroppen. Vi tranar en del. Varje dag ar det ju 2h volleyboll, och forutom det sa gymmas det ca 1,5h nere vid stan. Fast Idag var det inge gym, vi vandrade uppe i bergen. Det var nagot jobbigt, mina ben gar knappt att anvanda pga traningsvark.

Jag skulle ha tagit med kamera, det var valdigt maktigt dar uppe in the canyon. Men bilder kommer kara vanner, vi ska upp fler ganger!

Och jag har en till "Exploring America". Eller snarare "exploring the home". Ni som har sett de forsta avsnitten av Heroes, nar hon chearleadern fastnar med handen i diskhon och far handen sondermanglad? Vi har en san diskho. Jag tycker den ar aslaskig.

Ah, nu ska vi ata, och sen nar i badtunnan. for att fa bort lite traningsvark. De har en san pa garden, helt underbart.

TJINGELING!

Exploring America

Vet ni vad jag upptackte idag?

Alltid nar man tittar pa film och sapor osv (friends <3) Sa har de en telefon som tar emot meddelanden hogt om man inte hinner svara. Jag har alltid trott att det var for att man skulle forsta handlingen. Men vi har en san telefon, asfint jue!

Asballt. Sa nu nar jag inte svarar (Vem som en ringer ringer ju inte till mig iallafall) Sa kan jag sitta och lyssna pa nar meddelandena spelas in.

Erkann, lite coolt iallafall.

PUSS!

Hello Spartan team!

Nar jag vaknade idag (Har ar klockan halvtio for tillfallet) Sa hade Corinna lamnat en lapp pa koksbordet dar det stod "Now I have TWO Spartans! Go Spartans!" Vet ni vad det betyder?

Att jag kom med i volley laget!

Underbara dag. Nu kommer jag trana tva timmar volleyboll varje dag. I Lila svarta klader, sa busigt.

Go Spartans!

Kram
Elin


Me not from America.

En tjej kom fram till mig efter traningen, nar jag skulle ga och mota Kim. "Hi, your new right, I thought I should say hello!". och sen nar jag presenterade mig  och sa, sa var det forsta hon sa: "Oh my god, you have an accent!".

Tjaa, hon visste inte att jag var fran Sverige, sa det ar ju trevligt att folk kan vilja prata med mig utan att veta det. Lite frustrerande att veta att man pratar konstigt dock. Men man ska val inte vara tyst for det!

Nu ska vi spela Rock band har, sa..

Hugs n kisses
Elin

Signed up (and soon) tried out.

Jepps, Igar var vi till skolan for att fylla i en overdriven stor bunt med papper. Korridorerna dar ar gigantiska, och skap overallt! Jag kommenterade det till Kim men hon sa att det blev ganska crowded anda. Det ar 800 elever pa skolan, nagot sant.

Ja, nu har jag valt mina amnen och fatt mitt schema iallafall!

Varannan dag: Advanced art, English IV, Modern world history och Drama I.
Varannan dag: Graphic art, Trig and discrete math, Modern world history och chorus.

De hade gitarrlektioner ocksa, men courtney sa att de var helt vardelosa, att de larde sig spela jingle bells pa en strang osv. Bade Christa och Julia gar advanced art, vilket ar asbra! De ar jattetrevliga.

Nu har jag en dag kvar med tryouts. Det ar svart. Igar fick vi serva och smasha och maste traffa ett visst omrade. Idag ska vi spela, sa jag hoppas det gar battre! Igar nar jag satte mig for att satta pa mig knaskydden blev jag attackerad av en dros tjejer.  De ar trevliga, fast jag kommer inte ihag vad alla heter efter alla presentationer.. Jag kan inte fa bort en mening fran twilight filmen, ni vet nar de sitter i matsalen? "Oh my gosh, you're the.. shiny new toy"

Ahja, folk trottnar val snart. Hare gott! :D

fem flygplan senare

Alsklingar, sota, kara och beloved. Jag ar nu i Spring Creek.  Med Corinna, Paul, Kimberly, Izzie, Sylvester, Thor, Tigger, Tiny, Lucky, Max, Mister och tva till jag inte minns namnen pa. (Lugn bara lugn, det ar inte syskon, utan djur.)

Nagot irriterande att inte kunna iooooooooooooooooooooohyhyhyhyhy.

Vet ni vem som skrev iooootjosan? Jo Tiny, Kattungen! Det far sta kvar, inte alla som har en bloggande katt.
Det jag forsokte saga var att det ar irriterande att inte ha alla bokstaver. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, sa postar upp nagra bilder!



Central Park!


Central Park. "This is not one of those boring statues covered in pigeonpoop. You know what this is made for? CLIMBING!" - tourguiden


Well, climbing. Explorius utbytesstudenterna for 2009-10.


Manhattan from above. Man hade nagot fin utsikt fran top of the rock!


Fick ingen guldbiljett dock :(


Mitt rum! Har en jattefin garderob ocksa, och Patrick har lamnat kvar massa Stephenking bocker
i bokhyllan. Samt att jag alldeles nyss hittade en diktsamling av Robert Frost (lovely!)


Hemskt dalig bild, men svart att knappa nar det gar sa fort! Corinna och Thor vann den har klassen, vet inte vad det heter. Man springer slalom mellan pinnar iaf!

Ja, Imorse var jag och tittade nar Kim och Corinna rejsade. Och efter det gick jag och Kim och shoppade klader i Elko. Jag har seriost hjarnstopp. Vet inte vad jag ska skriva! Kram kan jag skriva iaf, KRAM!

(Ska forsoka mejka mer sense i mina inlagg i framtiden, lovar)

Tack

Nu måste jag ta ett djupt andetag. Nervositeten har finally tagit mig, men ska nog kunna skriva ett sista inlägg i Sverige trots det.

Jag tror jag aldrig fått så mycket kramar på en helg. Är så otroligt tacksam över alla underbara människor som finns i mitt liv, de gör mig alldeles glädjeskuttande!

Igår var det hela min tjocka familj (släkt låter så tråkigt och avlägset, de betyder mer än så), Idag var det alla mina esteter, och i lördags var det Wesse och Adam. Ikväll kom farmor och farfar på besök för att säga hejdå också.

Det konstiga är att jag har varit som i trans hela helgen. Det har känts som om jag inte alls ska åka bort, vad sjåpar sig alla för? Vi syns ju typ om en vecka eller så! Eller inte..

Och vet ni vad jag fick av Dario? Jo, en klänning han har sytt till mig! Vet ni om den var fin? Den var jättefin.
Och vet ni att jag fick presenter av Emma, Sandra och Kicki även fast jag inte fyller år förrän tjugo dar?
Och vet ni att min syster också firade mig, genom att ge mig världens finaste lilla bok med stöttande ord om man har hemlängtan?
Och vet ni att jag fick världens mysigaste gruppkram idag av mina esteter?
Och vet ni hur mycket kärlek jag har fått av alla?

Jag ska nu se på Ice age 3 med syster, hon har lovat att vara min Igel. Det kommer bli så otroligt svårt att inte få leva med henne framöver, vi hör ihop. Så vi ska nu skratta åt det vi skrattar bäst åt, Sid. Inatt kliver man upp typ, klockan fem?

Rubrik; Flicka exploderade på flygplats. Hon hade tok för mycket kärlek i hjärtat.




"Men känns det inte jobbigt?"

Det är något som inte fungerar som det ska. Har två dagar kvar i Sverige, nervös? Inte det minsta. Har just packat klart kläderna, så har inte så mycket kvar som jag vill ha använda. Att tömma sin garderob för att man ska bo i en annan värdsdel borde kännas STORT! Det borde kännas.. nervöst med lite panik i kanten.

Det enda jag har känt på sistone är att jag kommer sakna att bo vid havet. Det var ju inte så känslostormigt av mig. Fast jag har några teorier om mitt fel. Antingen så;

- Har jag fortfarande inte förstått att jag ska åka.
eller,
- Min kropp har satt sig på "lugnläge" för att klara igenom situationen.
eller,
-Håller jag mig undermedvetet lugn för att inte mamma ska bli mer orolig än vad hon redan är.
eller,
- Så stänger jag undermedvetet in alla mina känslor.

Det gnager i bakhuvudet, jag går bara omkring och väntar på att inse att det här är en stor milstolpe i mitt liv. Att det inte händer så ofta att jag flyttar till ett nytt land, ny familj, ny kultur, nytt språk. Det enda jag kan trösta mig med är att min mage blir alldeles pirrig när jag tänker på flygplatser. Men det blir den ju alltid.. och det är ju reseförväntan, inte alls samma sak som nervositet! Egentligen borde jag ju inte klaga, utan vara nöjd. Men jag borde vara nervös, så därför tror jag att den kommer slå till när jag minns väntar det.. Det är läskigt.

Allt jag begär är lite panik, hur svårt kan det vara?

Nämen jag mår fint

Jahapp, 6 dagar kvar. Så underbart gnistrande härligt!

Förutom att jag har blivit sjuk. Sov ingenting pga av frossa inatt. Det första mor sa när jag gick ner till köket var att jag kanske hade fått Svininfluensan, för den finns ju lite varstans i Sverige nu. Tack mor.

Vad tror ni staterna säger om att släppa in en svininfluensare i landet?

Ahja, jag är mer oroad för att behöva snyta mig varannan minut på planet, suck.

Plane

Jag drömde inatt att jag kom till Spring creek high school. Ingen där ville riktigt säga vart jag skulle gå, och tillslut hamnade jag nånstans där jag skulle välja vilka ämnen jag ville läsa. Men alla kurser var fulla, så fick bara in engelska och hemkunskap.
Det var inte kul alls, första mardrömmen om USA :(


Jag checkar in på Midlanda 06.50 den 11e

Är framme i Nevada, (efter två dagar i NY) Elko city, 5.07pm den 14e

Jag ska byta plan typ tre gånger. I Chicago bland annat.. Ojdå. Jag hoppas och tror att det är fler utbytesstudenter som också ska byta plan där, så har man någon att vimsa runt med! . Dessutom åker jag förbi så många tidsskillnader att jag enligt biljetterna bara ska flyga typ fyra timmar. Dom ljuger! Det är avsevärt fler.. Jag ska resa en hel del, pirr i magen! :D


Nu börjar det hända grejjjer här! I helgen ska det packas!

Puss

RSS 2.0