Apropå Apropåt

Har bestämt mig för att jag ska spela gitarr varje dag, för två sek eller två timmar, spelar ingen roll.

Försökte just spela lite gamla låtar, och insåg att mina fingrar inte klarade det. Suck, kändes inte bra.

Vet ni, jag ramlade av hästen idag. Red Barbacka på Thor och han blev red för en ko. Handen är lite skrapad, men ingen riktig skada, bara flygtur.

Så, 89 gånger kvar tills jag nått 100. Haha, yeey.


Jahapp, nu vet ni.


Låtskriveri

Igår när vi var på bio så sa en random kille att han hört min musik på myspace och tkr det låter sjukt bra. Okej, inte helt random, kom på efter nån minut att han faktiskt går på min skola. Men iallafall! Fick känna mig lite som en rock star för två sekunder, haha.

Fast det här med låtskrivandet går ju inte så bra just nu måste jag säga. Det går helt enkelt inte, kortslutning.

Jag tror det är som Jolle sa, Songwriterflunsan är igång.

Kram /Ekkin


myspacelänk till höger..     www.myspace.com/ekkkin


Vill ha det jag inte kan få

Fick plötsligen en väldig saknad efter min extremt stora tjocktröja begagnad från far. Av alla materiella saker man kan sakna. Men får nöja mig med en filt.

Har räknat att jag äger 13 klänningar. Endast räknat här, inte i Sverige. Hur hände detta? Dags för shoppstopp. Och självklart saknar man en tjocktröja..

Sitter nu i köket och lyssnar på pianomusik och dricker mjölk. Jag kände verkligen för att dricka mjölk med sugrör. Lite mjölkbubblor hade gjort mig glad. Dock hittade jag inget sugrör.

Helt borta i huvudet, ibland får man kvällar då man känner sig nere för ingen anledning alls.

Blåsa lite mjölkbubblor med sugrör hade suttit fint nu.



Daniels katt hoppade och kurade ihop sig i min dataväska när jag skulle ta fram en sladd. Tyckte jag lika gärna kunde stänga väskan och gå hem. Kattnappning!

Mjölkskål, /Elin.




Paus från plugg. Tadaa, webcam

Upptäckte att min laptop faktiskt har en webcam, så busigt. Delade min upptäckt med Corinna. Hon är jätterolig när det gäller datorer, igår fick jag förklara hur man sparar bilder man hittar på internet.

Tja, annars har man ju en sex sidors uppsats att skriva.. typiskt mig att skjuta upp.  Hare gött svenskisar.


San Fransisco, Academy of Art University

När vi var på väg ut till hamnen  så gick vi förbi The Academy of Art University. Vilket är Kims drömskola, så vi var tvungna att gå in. Hon anmälde sig till en rundtur  för dagen efter, och kvinnan bakom disken frågade mig om jag också ville anmäla mig till någon av rundturerna.

”Sure, I can go the same as her, photography”

“You know, we have a all different kinds of programs... Television and media...  Graphing and designing... Fashion designing… Art and sculptures...  Music for visual media… and the… ”

“Wait what, music for what?”

“It´s music for visual media, composing the music for like movies or videogames.”

Bingo. Kimmie mötte genast min blick med höjda ögonbryn, hon visste  att mitt drömyrke är att lägga soundtrack för filmer.

Så inhalkandes på ett bananskal hamnade jag på en rundtur på den största skolan för konst i San Fransisco  (säkert den största skolan i mer än bara SF). Och ja, heh, ganska imponerande. De hade tre gigantiska salar med fejklägenheter, där de spelar in filmer. Kulisser? Jag tänkte iallafall på  de rum de använder när man ser hur friends spelades in. De hade dessutom den största green screenen i california för university. Sen kan man ju tala om inspelningsstudios, musikdataprogrammen, och allt annat också. Schemat var fullt med composing, understanding of harmony, storytelling, voice acting…  Jistanes. Om jag gick där skulle jag kunna ta kurser i acting and directing också. Och de har campus överallt, med bussar som kan ta en överallt, så väl till campus som till beachen.  Jag hjärta lokaltrafik.  Man behöver inte ens äga en bil, det är snabbare och billigare utan.

Det var en väldig känsla att få nudda sin dröm så där, speciellt när man bananhalkar, var inte beredd alls. De har till och med ett volleyboll team. Och nära till beachvolley.. Men det är dyrt. Jag vet inte hur dyrt, men det är säkerligen inte bara smådyrt. Snarare hiskeligt dyrt.

Nåväl, vad är väl en bal på slottet.

Men jag snodde några broschyrer, för man kan ju alltid försöka spara pengar. Det är ju inte förrän om tre år faktiskt.

Faktiskt..


San Fransisco hotell Renoir

Av någon anlendning känns det här hotellrummet som min framtida lägenhet. Inte min drömlägenhet, men den jag bäst skulle passa in i. Vi är på ett franskt hotell, med gammaldagsstil. Eller inte stil, det är gammaldags.

Min lägenhet skulle också kunna vara så här. Liten, med högt i tak, ett gigantiskt fönster, målarfärgen är lite sliten i hörnen.. värmen funkar inte.. stort badkar i ett litet kakel badrum. Dessutom har den en riktig garderob, som man kan kliva in i.

Jag skulle kunna fylla lägenheten med konstig modern konst, ha guldramade speglar (fejk ofc), fullt med ljus runt badkarskanten och överallt för den delen,  fixa dit en stor fönsterbräda till mitt gigantiska fönster med kuddar så man kan sitta och titta ut över staden på kvällarna och  kanske skriva några rader... Jag skulle ha fullt med gitarrer, staffli, och massa andra kreativa prylar. Välstädat men ickeorganiserat. Eller organiserat kaos borde jag väl säga (min favorit beskrivning).

En knakig och lite sliten i kanten, men älskvärd lägenhet.

Kanske en drömlägenhet ändå, när jag väl tänker efter.

(Senare i livet uppgraderar vi till slott med vit flygel och glas/akvariegolv, aight?)


Phoenix

Woho, sitter nu på phoenix airport. Halvvägs till San Fransisco!

Fint det här med gratis internet, nu kan man spela wow i en timme (hehe)

Leonid Afremov



Sökte inspiration för att skriva musik, så googlade efter  lite bilder. Snubblade över denna och ägnade en halvtimme åt att gissa signaturen. Efter 500 chansningar hittade jag rätta namnet, Afremov! Hur har jag inte kunnat sett hans målningar innan? Fantastiskt underbara.

Kärlek på nätet :)

Så nu kliar det i fingrarna efter att få måla, jag vill också leka med färger..


GRATTIS GUMMAN

Grattis underbara galning på artonårsdagen!!
Jag önskar att jag och Oliv kunde göra tradition på Aniatårta. Tänk att det gått ett år sen den dagen.. men ibland är man ju på fel kontinent, det är sånt som händer.

Ville bara säga hur underbart underbar du är på alla sätt och vis! Jag saknar att höra dig berätta något med tusen detaljer så fort att man knappt hänger med, jag saknar din misstolkande humor och jag saknar hur du alltid bara ligger still och plågas av tyst skratt när någon kittlar dig. Hur du alltid finns där när man har det jobbigt, och hur du alltid kan skratta åt allting, spelar ingen roll hur elak världen är. Du gör livet ljusare helt enkelt.

Puss, kram och oändligt mycket kärlek på artonårsdagen.

/Blondie

Apropa ugglor

Tror jag borde varit lite mer specifik forra inlagget. Fia ar inte en uggla, men hon har en jattefin uppbrand ugglevaska! Ja...


San fransisco om tva dar! Dock sa leker tiden snigel...


Reno II

Vi gjorde en roadtrip till Reno igen, fem timmar i bil.. korsar hela norra Nevada. Fast det är ganska fint att varje stad har sin första bokstav på ett berg, så man vet alltid vart man är. (Det första jag såg när jag landade här i Elko var ett stort E på berget. tänkte; Åh vad fint, de har döpt ett berg efter mig)

Reno = Shopping




såg denna och tänkte på syster. Kunde inte låta bli att köpa..

Kram!


Reklamar mig

Okej, jag vet att jag postar ut två inlägg på raken, men jag måste bara säga åt alla som inte upptäckt Bob Hansson än, gör det! Killen får världen att bli lite vackrare, lite ärligare.

http://blogg.passagen.se/bobhansson/

Härligt värre måste jag säga

Flickan har köpt sig en laptop!

OCH HON KAN ANVÄNDA ALLA BOKSTÄVER IGEN! fast tangentbordet är fortf engelskt, så måste följa min inre röst för att minnas vart allting är.

Tack kära mor och far, ni skämmer bort mig mer än vad jag förtjänar!

Jag kan dock inte hitta vart knappen för att göra en pil sitter, ni vet, som i början på ett hjärta? Hjälp?

Hallelujah. /Ekkin

"So we got to evaquate the.. planet! so they all get in their cars.."

<3


"And the bad news is?" "I am the bad news"

Okej, bad news. jag rakade kanske gora nagot lite dumt. Har haft upp till 250sms per manad, sen maste man betala extra. Jag trodde inte jag smsade sa mkt har, men tydligen har jag skickat over tusen. Stupid stupid. sloseri pa pengar. forlat kara paron for att jag slosar bort era pengar pa att vara vardslos.

Okej, God news. Har bestallt en laptop nu, hittade en finfin HP for 520dollar =D. Ingar datamus och datavaska, de hade den pa rea, sa den ar hyfsat finfin. Kommer pa fredag, tihi.



Tjofaderittan lambo. /E


Apropa westernridning


jag och Thor,  tva veckor sen, i Lamoille Canyon

Sa, Corinna har borjat lara mig rida western. Vi tog hastarna till Ashleys idag (hon har finfin arena) och red runt lite. Western ar klurigt, att langa tyglarna och halla handerna narmare hasten huvud, och ha raka ben.. maste paminna mig sjalv hela tiden. Fast det gar battre. Tog en litet fint varv med Thor runt tunnorna ocksa, i skritt, haha. Corinna stajlade med att rejsa runt utan att ha tyglarna i handerna ocksa. Ar inte riktigt dar an, om man sager sa. Traningsvark imorgon, oh yes.

Howdy /Elin

Garderoben

Jag tankte att jag maste fa gora en typisk blogggrej, visa upp lite klader! Fick ju borja om pa en helt ny garderob nar jag kom hit, och den uppdateras med lagoma mellanrum (nasta blir nog fran san fransisco, om tva veckor)








min fina trio fran :Reno, NY, Elko. En klanning fran varje stad, aight?


Reno

Spenderade ju helgen i Reno, en mer avskalad version av Las vegas, som Corinna sa fint beskrev det. Jag forvantade mig en liten stad, hade aldrig hort talas om Reno. Det var inte litet. Vilket fick varlden att bli pytteliten, hur kunde jag nagonsin tycka att Stockholm var sa himla stort?

Sag Nevada vs Hawaii, volleyboll match. Aweeesome! Helt sjukt ont det skulle gora att forsoka blocka dem..
Har nu hela Nevadas lag autografer, och jag och Kimber tog foton pa oss med centerspelarna i hawaii. En tjej dar var seriost 1,90, kande mig liten..











Abraham Lincoln, my man!


Vill. Ha.


Gaah, det ar fiskar i taket!


En man i Akvariet! Som ger fiskisarna sallad, hihi.


Okej, Det har ar alltsa en utav fyra vaggar och fyra rader av olika converse skor :D!
Ohmy, Amerikanerna kan det har med Chuck taylor.


Puss, kram och klapp pa rumpan. /E





RSS 2.0