Kalasflingor



MUMS MED KEMIKALIE- OCH FARGAMNETILLSATSER! (eller..?)




En tanke eller tva

Ibland funderar man mycket. Valdigt mycket om vem man ar. Kanns som om det borde finnas nagot intressantare att lagga sin tid pa.

Men nu ar det ju som det ar. Jag har funderat speciellt pa varfor jag beteer mig annorlunda med olika personer. Har borta I Amerikatt sa ar det som om jag ar tyst, och vagar inte leva ut riktigt. Otroligt obekvamt. Jag ar radd for att gora nagot fel, saga nagot fel. Men det blir val sa nar man ar bara med nya manniskor, man vill ju att folk ska tycka om att umgas med en. Och helt arligt, ibland vagar jag inte leva ut for att en del kommer tycka om an lite for mycket.

Tank vad enkelt det vore om man inte brydde sig om vad folk tyckte och tankte hela tiden. Men for att det ska funka sa maste man ju ha vetskapen om att man redan har familj och vanner, och inte ar beroende av fler. Man kan bara ta det lugnt.

Ahja, det ar val bara att kampa vidare. Seriost, det har aret kommer jag ga igenom fetaste storsta nytt-perspektiv-pa-livet-och-vem-jag-ar upplevelsen. Vilket jag redan hort att jag skulle, trodde inte det skulle vara sa ruskigt sant bara.

Just nu gar jag med: Vanner kan vara nara fast anda langt bort.

Fascinerande, det har med livet.


Apropa det har med att vara exotisk.

For ungefar en vecka sen nar jag kom till skolan sa hade nagon satt upp en lapp pa skapet bredvid mitt med texten "DU, PRATA MED ELIN---> IDAG".

Vilket var lite smakonstigt,  for jag har aldrig ens hejjat pa han som har skapet bredvid mig. Tiffiny rev ner lappen pa lunchrasten, vilket jag tyckte var lite smaroligt, hon sag sa otroligt bitchig ut nar hon gjorde det. Och killen som ager skapet pratade inte med mig den dagen eller nan dag efter for den delen heller. (han kanske inte kan lasa, tankte jag)

Ahja, idag hittade jag iaf en lapp/brev inuti mitt skap, fran gissa-vem. Det stod typ: Ursakta for att jag aldrig vagat prata med dig, men jag undrar om du skulle vilja ga ut med mig nangang? Horde att du var fran Schweiz, du verkar jattecool. Fran A.J

Aha okej, alltsa femte killen som jag vetat viljat vara lite mer an bara vanner (forutom att den har killen skippade den delen totalt). Visst ar det smickrande, men om jag hade varit fran Idaho sa tror jag inte det hade varit detsamma, vilket stor mig. Samt att jag skarpt funderar pa att alltid bara med mig en stor blinkande skylt dar det star: I DON'T DATE.


Och nej, jag kommer inte fran Schweiz, for tusingen.


Apropa det har med sprak

Haha okej, Snopen Elin. Tankte citera lite fin smskonservation med Reese.

R:Hejsan
E:Haha, Tjenare, hur ar laget!
R:Hur star det still?
E:haha wtf? sweet! Det star bra till, sj?
R:Ja jag vad betyder stjarnan har inte med saken att gora
E:The star has nothing to do with it?
R:Varje dag ar en gava Elin du bor veta. Did I say it right?
E:Haha yeah, well done!


Jag tror Nissen sitter med google. Tror jag ska forsoka fa honom att lasa hogt vad han skrev imorgon (Det ar asroligt att hora amerikaner forsoka prata svenska)

Godnatt karaste kara!




Yann Tiersen - Ja, jag saknar er ocksa



Dansar omkring, Ibland kanns tid sa fanigt ovasentligt.

Apropa i lordags

Oj hoppsan, jag lovade ju ett inlagg.

Jag hade sa otroligt roligt i lordags!

Forst nar vi kom till Dave och Dans lagenhet sa kandes det lite konstigt, som det alltid gor nar man umgas med nya manniskor. Men bara forst, de ar sa otroligt latta att umgas med. Sen droppade det in lite fler manniskor eftersom. Vi satt nog faktiskt en halvtimme och bara pratade om brister och fordelar i amerikansk politik, innan vi kom in pa natt annat amne. Det fascinerade mig nagot. Vet inte om jag namnt det forut pa bloggen, men de flesta i High School ar ganska.. omogna? Jag passar inte riktigt in nar jag inte har nagot att tillagga i skvallret osv.. Fast man kan val inte forvanta sig mer, nar de vuxna behandlar en som barn sa uppfor man sig val sa ocksa.

oj, side track. Vi gick iaf pa bio och sen och at middag, sa inget spannande dar. Atta pers tror jag vi var. Traffade en kille som faktiskt varit till Sverige, och han ar helt fanatisk over det. Tydligen hade han traffat nan tjej vid namn Karin och foljt med henne runt i Sverige (fran sthlm till Umea). Av nagon anledning botade det min hemlangtan nagot. Att bara kunna prata med nagon som kan bevisa att jag inte kommer fran en pahittad varld. Tanken att en person jag traffat i elko faktiskt har vandrat langs samma gator som jag i Umea (vem vet, kanske till och med atit pa den ackliga pizzerian) fick varlden att kannas sa otroligt liten.

Vet ni vad jag upptackt om folk fran college? De bryr sig inte om populariteter osv som i HS, de flesta har glasogon, och alla ager valdigt high-techmobiler. "Min mobil laddar youtube sa segt, helt vardelost". Och de kan skamta om allt.

Okej, alla fran college ar val inte sa, men hur som helst, jag trivs.

Efter att Dan lamnat av mig (ursakta svenskan, men jag kommer inte ihag hur man sager) sa ringde han Liz och sa typ: Oh yes, jag gillar henne.

Vilket kommer ksk bli ett problem. Jag hade otroligt roligt, tror bade han och jag delade varan livshistoria, men jag ar inte intresserad mer an som van. Och jag har sagt till alla att jag inte dejtar medans jag ar har.

Far se hur det gar. varldens langsta uppdatering? tack for att ni tog er tid!

KRAM! /Elin


Apropa 15 minuter

Okej, om 15min kommer Liz och hamtar mig. Hon har fixat nan sorts dejt for mig, hennes pojkvans bror. Blind dating.. lite laskigt faktiskt. Fast vi ar typ atta pers som ska dra till natt sorts spokhus och sen ut och ata middag.



btw. Nar liz pratade med Daniel (min kara dejt for ikv) Sa sa han: "om hon ar ful, sa tanker jag inte prata med henne". Bra forsta intryck? Inte alls ytlig, haha. Men det kommer bli kul! hoppas jag..

My, jag berattar hur det gick senare.

KRAM! /Elin


Apropa One tree hill

Varfor slutade jag titta pa Oth? Jag forstar det verkligen inte. Till skillnad fran de flesta sapor som man slosar bort sin tid med, sa ar ju one tree hill en serie med lite djupare tankar.
Och laskigt bra soundtrack. Tittade just pa en avsnitt (det avsnittet nar Haley och Nathan gifter sig for andra gangen) och varenda lat som spelades kunde jag titeln pa. Och jag fullkomligt alskar the intros/outros (jag vet att jag anvander musiktermer, men jag kan inte filmtermer) nar man far hora nagot som Lucas skrivit.



Alltid nar man tittar pa en film eller laser en bok hittar man nagon som man identifierar sig sjalv med. Av nagon anledning ar det Peyton i det har fallet. Kan inte riktigt satta fingret pa varfor dock.. hon ar inte precis min favoritkaraktar.

Ahja, ni marker nog vart jag spenderat dagen. framfor tvn.. Men nar man ar sjuk har man sin fulla ratt att nearda tvserier. Speciellt Oth.

Kram, Elin.




Borjar du inte pa J ar du inte trubadur



Okej, de flesta har sakert hort mig saga det eller redan kommit pa det sjalv, men alla akustiska fenomen till singer/songwriter borjar pa J. Igar hittade jag en till! Sa tankte gora listan komplett..

Jason mraz
John Mayer
James Morrison
James Blunt
Joshua Radin
Joseph Arthur
Jason wade
Jeff Buckley
Jeremy Kay
+Jack Johnson

och om natt ar eller sa, Johannes Sjostedth.

Nagon som kan lagga till nan fler?

KRAM! /Jelin


Apropa Farenheit

Ibland blir man sa glad over lite. Nar man kollar tempen och far veta att man har 98grader till exempel. Eller sa ar jag bara lattroad. Dod och lattroad enligt europeeiska matt, men anda.

Corinna verkar lite overlycklig over att hon far leka doktor iaf. Kimmie vagrar ta huskurer och tabletter, sa det ar mitt jobb nu. Fick ta 6 olika piller imorse, samt nagot speciellt tyskt te, och mina kara halstabletter saklart.

Vet ni vad? Jag tror jag ska ta mina halstabletter, bylta pa mig fem kilo klader, och ta lite kort pa hosten dar ute.

Atjo! /Elin

Apropa tjocksockar

Hostsnuvan har tatt mig!

Fast det kanns inte sa farligt. Ibland ar det sa otroligt hostmysigt att vara hes med rinnande nasa, sa man har en anledning att dra pa sig tjockstrumpor och mjukisbyxor, ta sig en filt och kopp te och kura framfor tvn. Det hor liksom till. Tyvarr blir det aldrig nagra regnruskstormar har, men loven har borjat visa sin fargglada sida iallafall.

Jag tror alla arstider ar ganska helbraiga, sa lange de verkligen har sina detaljer. Vinter utan sno och sommar utan sol ar ju helt vardelost. Host utan snuva och halssdukar, vem vill ha det? Mysa i hostmorkret ar mysigt helt enkelt.

Kram! /E


Dodgeball n Football

woaw, vilken vecka. Home coming vecka, hela skolan har varit galen. I onsdags var det dodgeball turnering, mitt team hade valdigt fina cavemen kostymer. Jag och Kimmie tuperade haret sa det skrek om det, askul!

Oh, jag maste fa namna min kara dusch olycka. Jag och Kimmie var i omkladningsrummet och fixade vara kostymer, men vi var dar sa tidigt att vi blev uttrakade. Jag borjade ga omkring och sjunga lite for mig sjalv, medans Kimmie satt och fixade med sin mobil. Upptackte att det var fantastisk akustisk i duschrummet sa dansade runt dar lite. Var sa uppe i mitt trallandet att jag inte tankte pa vad jag gjorde, utan vred pa en grej som bestammer kyla/varme. Trodde jag. Duschen startade rakt over mig och hela jag blev blot och kall.

J-"..I'm so excited, and I just can't hide it.. I'm about to.. AAARGGHH!"
K-"whoa what, did you get anything on you?"
J-" yeah.. a little maybe."

Well done me.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Okej, jag hatar nar man har dag-for-dag blogg, Men maste ju namna att igar sag jag min forsta footballmatch. Paul forsokte forklara reglerna, valdigt forvirrande sport. Spring minst fyra yard med bollen och om du misslyckas efter 4 forsok sa far du testa att sparka bollen genom stolparna, fast da far du bara halften av de poang du skulle ha fatt. Intressant och markligt.

Kram! /E





He - Man volleyball

Haha, tack Sandris for tipset! :D

Igar trodde jag inte att den dagen skulle bli sa speciell eller rolig. Ville ga pa He-man volleyn sa fragade Kimmie om hon ville ga, men hon hade ingen lust. Ringde Tiffiny och hon kunde inte.. kande mig typ mest ensammast i varlden. Fast Kimmie angrade sig sa vi drog anda (Eller sa tyckte hon synd om mig som gnallde).

Det var en bra kvall, fler sadana! Jag far hela tiden for mig att jag inte kanner nagon osv, det tar pa krafterna. Men det ar inte helt sant. Reese kom och fragade mig nar vi satt pa laktaren om jag kunde coacha hans team, vilket jag kunde, de vann tva av tre matcher! *stolt*. Inte for att jag bestamde sa mycket, bara line up och typ "Block and hit every ball except the serve, and backline: Do not let the ball hit the ground!". Herregud, askul. Ni ska se nar killarna spelar, ingen kan spela sa de bara slanger sig hejvilt och hoppar in i natet.

Citerar tva av spelarna fran mitt team
1: Volleyball is like sex..
2:Dude, it's not..
1:It is! YOU. MUST. WANT IT!

Och Tiffiny dok upp anda, sa hyfsad asrolig kvall. PUSS OCH KRAM!

/Mjau


Peanut butter

Jag har sakta men sakert borjat ta in lite Amerikanskhet.

Har namligen upptackt varldens godaste macka! Tva rostade brod, med nutella pa ena, och jordnotssmor pa andra. Och sen slafs ihop till en dubbelmacka. YUMMIE!

Hihi, Tjockis Elin.

Smorpaketen ar runda har btw, hur tankte de da nar man ska forsoka paketera sa praktiskt som mojligt? Finns sa manga fragor har i livet..

Block and hit


Julia, jag och Christa blockar mot Truckee

Idag har jag for forsta gangen gratit efter en match. Vi spelade mot Sparks.. och forlorade. Jag har aldrig spelat i ett sa bra team som vart team, och anda forlorar vi. Nivan ar sa frustrerande hog har. Vilket ar ju bra, for det gor mig battre, men jag ar sa javla less pa att forlora. Nar man spenderar over 2h per dag for att bli battre, och inte for nagra vinster, Da blir man lite sur en :(. Savanah kastade en vattenflaska over hela gymmet, rakt in i vaggen efter matchen. Hela laget var hyfsat arga.

Ahja.. Paul och Corinna var underbara som vanligt iaf. De kramade mig och sa "Don't be so hard on yourself". Dessutom fick jag soppa ^^. Av nagon anledning ar det sa mycket enklare att prata kanslor pa engelska. Vilket ar en skillnad for mig, jag erkanner aldrig nar jag ar ledsen.

Match mot Fernley imorgon, onska mig lycka till! Om inte jag har blamarken efter att ha slangt mig imorgon.. Dags att bevisa att min plats ar pa plan.

Kram, Algen.

Homecoming och sno. fin blandning.



Okej, jag vet att det inte syns sa bra, men det ar sno uppe i bergen :D!

Det borjar narma sig Homecoming, hela skolan ar full med konstigheter. Varje dag nasta vecka kommer det vara tema pa outfit, mandag tror jag det ar pirates vs ninja eller natt. Latt pirate isafall! Och massor med matcher i allt mojligt, he-man volley, askul! Alltsa, killarna spelar, och vi andra star pa sidan och skrattar.

Sen sa fragade Reese mig idag om jag vill vara med i deras dodgeballteam. Aldrig spelat i hela mitt liv. Men det gjorde tydligen ingenting! Av nagon anledning ska vi kla ut oss till grottmanniskor ocksa.. Folk har tycker om att kla ut sig. Kommer bli.. annorlunda XD

Kram! //Ellien (vilket tydligen ar min amerikanska stavning )

Sv pa komm: Hej Patrick, det var ett tag sen! Har dock ingen aning om vad Area 51 ar, borde jag det?


Awesome dancing guys!

Daniel Sandberg, Jag visste att du kunde dansa, men jag ar fortfarande impregmerad (imponerad)

Sa varfor inte publicera sa fler kan beundra och typ, ge er skivkontrakt fast danskontrakt?



RSS 2.0