Tuberkulos och stipendieansökningar.

I fredags var jag på sjukhuset för att kolla hudtestet jag gjorde i tisdags, så att jag kan få intyg på att jag inte har tuberkulos. Något som krävs för att jag ska bli insläppt i USA.
När jag kom dit och satte mig för att dra upp tröjärmen för att visa hudtestet för sköterskanså  lutade hon sig framåt och viskade efter några väldigt långa sekunder:
-"Ingen reaktion.."
-"Men.. det är väl bra?" Sa jag med en svag antydan till falsett.
-"Verkligen inte, vänta lite här" svarade hon (på finlands svenska för övrigt)  och försvann iväg för att hämta en annan sjuksköterska. Jag var då helt och håller säker på att jag hade den näst intill utrotade sjukdomen tuberkulos.

Låt oss se vad uppslagsverket säger om Tuberkulos;

"Tuberkulos (tbc/tb) eller lungsot är en infektionssjukdom som vanligtvis orsakas av tuberkelbakterien Myco bacterium tuberculosis. Andra bakterier av samma släkte, som Mycobacterium bovis, Mycobacterium bovis, Mycobacterium africanum, Myco bacterium canetti, och Mycobacetrium microti  kan också orsaka tuberkulos, men dessa är mindre vanliga.

Tuberkulos drabbar framförallt lungorna, men kan även sätta sig i många andra organ, t.ex. centrala nervsystemet fortplanteringsorganen, mag- och tarmkanalen, blodomloppet, skelettet, leder eller huden.

De klassiska symtomen på tuberkulos är kronisk hosta med blodigt slem, feber, nattlig svettning, och viktförlust. Infektion i andra organ kan ge en mångfald olika symtom beroende på vilket organ som är drabbat."

 

Nu tillbaka till min mysiga lilla historia. Den andra sköterskan kom in och sa

-"Det här var ju inte så bra, du har tydligen inte vaccinerats mot tuberkulos"

No shiet sherlock, det visste jag väl. Det var tydligen ett missförstånd. Sjuksköterskorna trodde jag hade gjort hudtestet för att se om jag hade vaccination, men det enda jag behövde veta var om jag bar på sjukdomen.. Vilket jag inte gör! Väldigt kul att bli halvt ihjälskrämd av överdramatiska viskande läkare..

 

Snipp snapp slut! Elin behöver inte åka till nån akut!

 

När vi ändå pratar i utbytesstundentig anda kan jag ju nämna att jag idag skrev klart stipendieansökningen! Vilken lättnad, jag gillar inte att skriva sånt.. Eller jag gillar snarare inte att bära omkring på det där nedrans tvånget att jag borde skriva stipendieansökning.. men nu är det klart, yey!

 

Kram och blodig hostning //ekkin!


Stephanie Meyer - Eclipse

Vem har inte läst Twilight serien nu?

Som tur är delar jag och syster på böckerna, så helt ekonomiskt förstörd är man ju inte. "En del böcker måste man bara äga". Läste ut trean igår, och sista boken ska beställas från bokia snarast!



Vem behöver verkligheten när fantasyn är bättre?  (Fast jag har inte läst den på spanska som omslaget säger, heh)


Jumping time

Jag mår inte så bra. Men pingviner gör mig glaeed!


RSS 2.0